Setnes Feriesenter

Kylling bru

Kylling bru

40 kilometer fra Åndalsnes ligger Kylling bru. Jernbanebrua er blant annet laget av håndhugget stein, og blir derfor kalt “et tigersprang i stein”. Fra hovedveien er det merket sti frem til utkikkspunktet mot brua.

Raumabanen har flere fascinerende broer. Den lengste på veien mellom Dombås og Åndalsnes er Jora bru etterfulgt av Kylling bru. Sistnevnte er blant de mest kjente norske jernbanebruene, og er et av de største enkeltstående byggverkene på Raumabanen. Broen ligger ved gården Kylling på Verma i Romsdalen.

Ingeniørkunst

Brua krysser elven Rauma, som er den lengste i Møre og Romsdal fylke. Steinen som ble brukt under byggeprosessen måtte være av høy standard for å sikre at den tålte belastningen fra jernbanen og togene. Kylling bru er 76 meter lang, og er bygd i stein fra fjellet i nærområdet.

Fra Åndalsnes til Kylling bru

Fra Åndalsnes kjører du sørover på Romsdalsvegen mot Nesgata. I rundkjøringen fortsetter du rett frem til Fv64. Sving deretter til venstre og inn på E136. Følg E136 i 34 km. Deretter svinger du til høyre. Sving til høyre igjen inn på Ormemsbrua. Følg veien i 850 meter. Du er nå fremme ved parkeringsplassen ved Kylling bru.

Fakta om Kylling bru

  • Trolig den mest fotograferte brua i Norge
  • Krysser elven Rauma
  • Byggestart i 1913 og ferdigstilt i vinteren 1921
  • Broen er et eksempel på norsk ingeniørkunst
  • Broen er 76 meter lang
  • God fremkommelighet til utkikkspunktet
  • Utkikkspunktet er åpent gjennom hele året

Skal du på ferie?

Book ditt opphold i dag!