Setnes Feriesenter

Trollstigen

Trollstigen

Opplev en av Norges mest besøkte turistveier. Trollstigen er en del av strekningen mellom Åndalsnes og Valldal, og er et mesterstykke av ingeniørkunst. Den trolske naturen og Trollstigen imponerer de fleste.

De elleve hårnålsvingene slynger seg oppover langs de bratte fjellsidene. Hver av de elleve svingene har fått sitt eget navn. Noen av svingene er oppkalt etter fjelltopper i nærområdet, mens andre svinger er oppkalt etter arbeidsformannen på det anlegget som bygde svingen. Håndverket som er lagt ned langs den bratte fjellsiden er svært imponerende når man tenker over når den ble laget.

Imponerende ingeniørkunst

Den imponerende ingeniørkunsten gjør at vi i dag kan kjøre bil på denne fjellstrekningen. Veien opp Trollstigen er bygd på forskjellige måter. Noen steder er den bygd opp med en solid steinmur, mens andre deler av strekningen er hogd inn i fjellsiden. Trollstigen er opprinnelig en fjellovergang mellom Valldal og Åndalsnes. Denne strekningen var en viktig fartsåre for blant annet det store årlige markdet på gården Devoll. Det var ikke før veien åpnet i 1963 at Trollstigen ble en turistattraksjon.

Mektige fjell på alle kanter

Det er mange spektakulære fjelltopper rundt Trollstigen. Flere av toppene ruver opp mot 1600 meter over havet. Øst for Trollstigen er Storgrovfjellet (1629 moh.) og Stigbotthornet (1583 moh.) På vestsiden er de velkjente fjellene Bispen (1462 moh.), Kongen (1614 moh.) og Dronninga (1544 moh.)

Kløvstien – et spennende veivalg

Den gamle kløvstien er et spennende stivalg for de som ønsker å oppleve Trollstigen til fots. På veien oppover går man langs den karakteristiske fossen, Stigfossen. Kløvstien krysser bilveien på flere steder opp Trollstigen, vær derfor oppmerksom på trafikken før veien krysses.

En del av Norges Nasjonale turistveier

Veien mellom Trollstigen og Geiranger er en Nasjonal turistveg, og holder normalt åpent fra slutten av mai til slutten av oktober. Veien stenger oftest etter første snøfall. I Norge har vi 18 Nasjonale turistveier. Disse veistrekningene får bevilget midler for å opprettholde en infrastruktur som passer besøkende og turistnæringen langs disse veiene.

Skal du på ferie?

Book ditt opphold i dag!