Setnes Feriesenter

Trollveggen

Trollveggen

Trollveggen er den høyeste vertikale fjellveggen i Nord-Europa, og har tiltrukket seg både klatrere, turgåere og basehoppere i flere tiår.

Romsdalen er lang og smal med majestetiske ruvende fjell på hver side. De spektakulære toppene til Trolltindene når høyder på over 1700 meter, og har utfordret klatrere i flere tiår. Trollveggen er Nord-Europas høyeste vertikale, overhengende fjellside på 1000 meter.

Noen av verdens vanskeligste stigninger

Skandinavisk fjellklatring startet i Romsdalsfjellene, og har noen av verdens vanskeligste stigninger. På åttitallet ble basehopping med fallskjerm forbudt på dette stedet etter en rekke ulykker med svært kostbare redningsaksjoner. Men Trollveggen er fremdeles et veldig attraktivt sted for klatrere og turister.

Opplev Romsdalshornet og Romsdalen

På motsatt side av dalen tårner Romsdalshornet med sine 1.550 meter. Dette er en svært populær klatretur for både lokale og langveisfarende. Ved foten av Trollveggen er det en stor rasteplass med en fin kafeteria, suvenirbutikk og toaletter. Det anbefales at du tar et stopp på Trollveggen Besøkssenter, hvor du også kan se den utrolige filmen om Trollveggens historie med basehopping. Utenfor er det et populært lekeområde for barn og en fantastisk utsikt mot fjellene.

Norsk Tindesenter på Åndalsnes

For å lære mer om norsk fjellklatrerhistorie, kan du besøke Norsk Tindesenter på Åndalsnes. Historier og fakta formidles ved hjelp av interaktiv utstillingsteknologi og gjenstander fra museets samlinger. Det vil også være mulighet til å se en spektakulær film i salen.

Skal du på ferie?

Book ditt opphold i dag!