Setnes Feriesenter

Romsdalseggen

Romsdalseggen

Romsdalseggen

Romsdalseggen er en av Norges vakreste toppturer. Turen er lett tilgjengelig og har en spektakulær utsikt over Romsdalsfjellene, elven Rauma og havet.

Sett føttene i en av Norges mest populære fjellområder. På turen opp til Romsdalseggen går man opp fra Vengedalen og innover skaret, før stigningen opp til selve eggen begynner. Oppe på Romsdalseggen har du orkesterplass, og ser utover Romsdalsfjellene – Romsdalshorn, Trollveggen og Vengetindene, som er de mest kjente.

En tur med luftige partier

På turen over Romsdalseggen ser du også fjellene Store Trolltind, Kongen og Dronninga. På en solskinnsdag kan du se helt til Molde by og Norskehavet i det fjerne. Mellom de majestetiske fjellene slynger elven Rauma seg gjennom dalen, og du kan skimte toget på Raumabanen.

Lillebror til Besseggen

Turen over Romsdalseggen sies å være lillebroren til Besseggen. De to turene har de siste årene blitt svært populære. Den noe luftige turen med panoramautsikt over noen av Norges flotteste fjell, er nå satt på listen over de mest populære fjellturene i Norge. Turen står også på listen til Turistforeningen, hvor de mest populære turene deres er satt opp.

Fantastisk naturopplevelse

Landskapet rundt Romsdalseggen byr på alt fra skog i Vengedalen, Vengetindene som ruver majestetisk i bakgrunnen og andre kjente fjelltopper med fantastisk utsikt!

Info om turen

Turen fra Vengedalen til Åndalsnes via Romsdalseggen og Nesaksla er 10 km lang. Det høyeste punktet på turen er 1329 meter over havet, og turen har flere rutevalg. Velg rute etter ønsket vanskelighetsgrad. Stien på Romsdalseggen er bred og godt merket, med enkelte smalere og brattere partier ved Halsaskaret og Mjølvaskaret. Fra Mjelvafjellet er det svak nedstigning ned mot Nesaksla. Siste delen av stien snor seg gjennom bratt fjellterreng ned til Åndalsnes.

Skal du på ferie?

Book ditt opphold i dag!